Tiina Kaukinen työskentelee alttoviulun- ja viulunsoiton lehtorina sekä kapellimestarina Pirkanmaan musiikkiopistossa ja viulupedagogiikan opettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa. Hän on valmistunut Sibelius-akatemiasta Helge Valtosen alttoviululuokalta ja Viron musiikkiakatemiasta Toomas Kaptenin kapellimestariluokalta.  Tiina on osallistunut useille mestarikursseille sekä alttoviululla että kapellimestarina. Tampereella hän johtaa Pirkanmaan Sinfonikkoja ja -Sinfoniajousia. Yhteissoittoon innostaminen on Tiinalle sydämen asia ja hän on ollut perustamassa ja johtamassa myös opettajien ja opiskelijoiden yhteistä orkesteria PMOpen Sinfoniaa, joka debytoi syksyllä 2020 Kangasala-talossa. Tiinasoittaa kamarimusiikkia Trio Sointu-yhtyeen alttoviulistina.

Kaukinen on julkaissut Pelle Pelikaani-nuottikirjat alttoviululle ja viululle. Pelle Pelikaani-musiikkisatuja orkesterille on esitetty mm. Tampere-talossa, Huittisissa, Hämeenlinnassa, Valkeakoskella ja Suomitaly-tapahtumassa Rovaniemellä 2019.

Luosto Classicin henkilökunnan kanssa Tiina on ollut yhteistyössä aiemmin mm. johtamansa Grieg 175v-festivaalin tiimoilla Tampereella, kun pianisti Maria Kluen esiintyi pianokonserton solistina ja Laura Raudaskosken taitavat huiluoppilaat liittyivät Pirkanmaan Sinfonikkojen riveihin.

 

kuva: Miika Kaukinen