Maria Kluen (os. Ala-Hannula) aloitti pianonsoiton opinnot Kankaanpään musiikkiopistossa, kunnes tie vei Kaustisen musiikkilukioon, missä hän päätti alkaa pianistiksi. Mariasta valmistui ammattipianisti ja korrepetiittori Suomen (toiseksi) parhaassa kaupungissa Tampereella, jolloin hänellä opettajanaan oli Lauri Väinmaa.
Solistiset erikoistumisopinnot hän suoritti Italiassa Firenzen musiikkia- katemialla opettajanaan Pier Narciso Masi ja vielä vähän myöhemmin maisterin tutkinnon Veronan konservatoriossa.

Jos ihmettelet miksi Maria viittilöi käsillään tai tervehtii ventovieraita, syy on se, että hän opintojensa lisäksi asui ja työskenteli pianonsoiton opettajana 12 vuotta Italian Veronassa ja Mantovassa. Tämän ansiosta hän kokkaa vallan mainiota pastaa ja risottoa, eikä Marian tekemä pizzakaan huonoa ole.
Maria konsertoi opettamisen ohessa aktiivisesti sekä solistina, että kamarimuusikkona ja on päässyt nauttimaan orkesterin solistina soittamisestakin pariin otteeseen. Maria järjesti kesät 2011-2019 kansainvälistä musiikkitapahtumaa Suomitaly, joka – kuten nimestä voi päätellä – järjestettiin Suomessa tai/ja Italiassa.
Maria on toiminut pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Lapin musiikkiopistossa 2017 alkaen, on Lapin pianoseuran hallituksessa sekä Rovaniemi Chamber Music Festivalin taiteellinen johtaja.
Jos näet Marian joskus muualla, kuin musiikkiopistolla, on se todennäköisimmin saunassa tai rakkaan balettiharrastuksen parissa.