Laura on paljasjalkainen lappilainen huilunsoitonopettaja. Hän opettaa huilunsoittoa Lapin- ja Koillis-Lapin musiikkiopistoissa. Pedagogina toimiminen on Lauralle tärkeää, ja hänen oppilaansa ovatkin menestyneet erilaisissa tapahtumissa hyvin.

Huilunsoitonopettajan opintonsa Laura on suorittanut Lahden ammattikorkeakoulussa Rainer Risbergin johdolla, josta hän on valmistunut musiikkipedagogi amk-nimikkeellä. Hän kouluttautuu jatkuvasti kulkemalla erilaisissa tapahtumissa, koulutuksissa ja mestarikursseilla. Hänen oppilaansa ovat päässeet niin lukuisiin valtakunnallisiin tapahtumiin kuin kilpailuihinkin, sekä mm. Petri Alangon, Rainer Risbergin, Camilla Hoitengan, Niamh McKennan ja Gareth McLearnonin mestarikursseille. Laura on myös opettanut Veronassa, Italiassa kesällä 2018 kansainvälisellä Suomitaly-tapahtumassa suomalaisia ja italialaisia huilisteja.

Laura on soittanut Lahden nuoressa sinfoniassa, siviiliavustajana useampaan otteeseen Lapin sotilassoittokunnassa, Sinfonietta Lentuassa, Haapaveden kamariorkesterissa ja lukuisissa kamarimusiikkikokoonpainoissa. Hän on soittanut aina myös muuta musiikkia klassisen musiikin lisäksi, lapsuudessa vierähti vuosikymmen Siepakoissa kansanmusiikin parissa ja opiskeluaikoina hän on saanut kattavan läpileikkauksen eri musiikkityyleistä niin latin- kuin jazz-bändeissä soittaessaan.

Laura on Nuorten LuostoClassic -leirin perustaja, ja tausta-ajatuksena leirillä on aina ollut pedagogisesti kannustaa nuoria soittajia soiton pariin entistä innokkaammin ja intensiviisemmin, soivasta tasosta tinkimättä. Lauran yhteistyöverkostot ovat taanneet leirille jatkuvan kasvun. Kesän 2019 yhteistyökumppaneina, yhdessä tunturissa soimassa on mm, click here to find out more. Pyhä Unplugged, Sinfoniaorkesteri Vivo ja Suomitaly.

 

huilunsoitonopettaja ja taiteellinen johtaja Laura Raudaskoski