Johanna Tilus on lähtöisin Haapavedeltä, Pohjois-Pohjanmaalta. Hän valmistui Musiikin Maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2012, piti ensikonserttinsa osana ”Kesän nuoret taiteilijat” -konserttisarjaa Helsingin Musiikkitalossa elokuussa 2013 ja suuntasi sitten takaisin synnyinseudulleen, jossa opettaa edelleen pianonsoittoa, Jokilaaksojen musiikkiopistossa. Opetustyön ohessa Johanna on työskennellyt kamarimuusikkona, solistina, säestäjänä, harjoituspianistina ja teatterimuusikkona sekä vieraillut pianistina ja cembalistina orkestereissa, mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Hän on kantaesittänyt Sanna Ahvenjärven, Timo Alakotilan, Kari Kuosmasen, Juhani Nuorvalan, Juha Piston ja Outi Tarkiaisen musiikkia.

Tärkein opettaja Johannalle on ollut Erik T. Tawaststjerna Sibelius-Akatemiassa. Lukuvuoden 2010-2011 hän opiskeli Tokyo College of Musicissa useiden eri opettajien johdolla sekä Pariisin Konservatoriossa Alain Planèsin luokalla. Tilus on opiskellut myös cembalonsoittoa mm. Assi Karttusen johdolla, read more about us . Lukuisilla mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Liisa Pohjola, Tuija Hakkila, Eero Heinonen ja Konstantin Bogino. Johanna on Helmi Vesa -pianokilpailun 2009 palkittu sekä Jyväskylän pianokilpailun 2010 finalisti.

Ajan, jota Johanna ei vietä musiikin parissa, hän omistaa perheelleen ja ystävilleen. Toisinaan hän myös kokeilee intomielellä uusia ruokareseptejä, ulkoilee, yrittää lähes epätoivoisesti pitää yllä kuntoa ja liikkuvuutta sekä lukee hyvin hitaasti mutta ilolla muutakin kuin kokkikirjoja.

 

pianonsoiton opettaja Johanna Tilus