Viulunsoiton opettaja Anna Carlson-Perkkiö viimeistelee maisterin opintojaan Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Pekka Kauppisen johdolla. Lisäksi hän opettaa viulisteja Lahden Musiikkimaassa.

Sivuinstrumentteinaan hän on opiskellut barokkiviulua, alttoviulua ja pianoa, mikä tuo monipuolisuutta hänen musiikilliseen ilmaisuunsa ja pedagogiseen ajatteluunsa. Carlson-Perkkiö valmistui viulunsoiton opettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta vuonna 2013. Savonian opintoja edelsi muusikon- ja ylioppilastutkinnot Kuopiossa. Innostavan alun musiikillisille opinnoilleen ja elämäntavalleen hän sai Kuusamossa Marek Pazdziorin opissa, kun aloitti viulunsoiton opiskelun 9-vuotiaana.

Carlson-Perkkiö on opettanut opintojensa ohella Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Kuopion konservatoriossa ja Soisalo-opistossa. Luosto Classic -orkesterileirin opettajana hän on toiminut leirin perustamisvuodesta 2014 lähtien, poislukien kesän 2018, jolloin hän oli äitiyslomalla.

Anna on esiintynyt monipuolisesti niin kamarimuusikkona, sooloviulistina, konserttimestarina kuin orkesterin solistina. Ammattiorkestereista hän on ollut Oulu Sinfonian, Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja Kymi Sinfonietan riveissä. Hänen monipuolisesta muusikkoudestaan kertovat myös kantaesitykset ja levytykset kuopiolaisten säveltäjien, H. Lindholmin ja J. Kurosen viuluteoksista. Lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille.

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut Carlson-Perkkiön viulun hankintaa ja opintoja useita kertoja.

 

viulunsoiton opettaja Anna Carlson-Perkkiö